Veel gestelde vragen

Waarom heeft u afdrukken van mijn tanden nodig?

Om een blijvende werkingsduur van 3 tot 5 jaar te kunnen bieden, is een individueel op maat gemaakte snurkbeugel van essentiele en noodzakelijke waarde. Onze snurkbeugels zijn uniek en worden voor iedere patient individueel vervaardigd. Ieder mens bezit zijn eigen karakteristieke anatomie, geen enkel gebit is gelijk. Door een individuele afdruk van uw boven- en onderkaak bereiken wij een zeer goede pasvorm van uw snurkbeugel en daarmee een blijvende werking, om uw snurken en apneu succesvol te bestrijden.

Kan ik de afdruk zelf thuis maken?

Ja, dat kunt u! Onze afdruk-set is voor uw eigen, perfecte afdrukken van boven- en onderkaak ontwikkeld. Onze afdruk-set is zeer gemakkelijk te hanteren en precies zo goed als de afdrukken van uw tandarts of mondhygienist. Mocht de eerste afdruk niet 100 procent gelukt zijn, wat ook bij uw tandarts kan gebeuren, ontvangt u van ons een gratis nieuwe afdruk-set.

Kan ik de afdruk ook bij mijn tandarts of mondhygiënist laten maken?

Jazeker, wij werken met tandartsen en mondhygienisten samen. Natuurlijk kunt u ook naar uw eigen tandarts of mondhygienist gaan. Deelt u ons kort de naam van uw tandarts of mondhygienist mede en wij nemen conact met hem/haar op teneinde de procedure te bespreken.

Hoe hoog liggen de kosten bij een tandarts of mondhygiënist voor het maken van een afdruk?

Het maken van een gebitsafdruk van beide kaken kosten bij een tandarts tussen de € 80 en € 200. Bij een mondhygienist tussen de € 50 en € 100.

Zijn de afdrukken, die ik met mijn afdruk-set thuis maak, zo precies & goed als die van een tandarts of mondhygiënist(e)?

Ja, ze zijn precies zo goed. Na uw online bestelling ontvangt u de door ons zelf ontwikkelde afdruk-set met onze duidelijke handleiding, zodat het afdrukken voor ieder heel gemakkelijk is. Uw voordeel, u kunt uw afdrukken zeer gemakkelijk thuis uitvoeren (is tijdbesparend) en u spaart extra kosten aan de tandarts of mondhygienist(e)!

Waarom de anti-snurkbeugel niet direct van de tandarts af te nemen?

De tandarts maakt alleen de afdrukken, meer niet! En laat de vervaardiging van de snurkbeugel over aan het (gespecialiseerde) tandtechnisch laboratorium met wie hij samenwerkt. De meeste tandtechnische laboratoria beschikken niet over de nodige kennis en ervaring in het vervaardigen van snurkbeugels of werken niet met de gewenste materialen en fabricage. Zodat men een comfortabel, draagbare en funcionerende snurkbeugel kan garanderen.

 

(Denk aan snurkbeugels vervaardigd in Aziatische landen, waarbij men niet altijd grip heeft op de kwaliteit van de materialen. Hierbij speelt de levertijd ook een rol, minimaal 3 weken voordat de snurkbeugel terug is bij het laboratorium.)

 

Bij onze snurkbeugels worden met meerdere, storende eigenschappen, vanaf het begin rekening gehouden. Dit draagt bij tot een zeer snelle gewenning, zodat u uw snurkbeugel al binnen de kortste tijd niet meer als een "vreemd ding" ervaart. Tegelijkertijd is de snurkbeugel zo samengesteld, dat u hiermee ook kunt praten (beperkt) en drinken!

Biedt u ook een gratis mogelijkheid tot afdruknemen aan?

Uiteraard indien u aan de Duitse grens (ter hoogte van Venlo, Roermond, Maastricht) woont of werkt, kunt u ten allen tijde, ook op korte termijn, in ons laboratorium in Kaarst (bij Düsseldorf) op afspraak langskomen. U wordt hier direct door onze specialist geinformeerd en hier wordt dan ook uw gebitsafdruk genomen.

Hoe lang blijft mijn snurkbeugel goed?

De levensduur ligt gemiddeld bij ca. 3 tot 5 jaar, eventueel ook langer, afhankelijk van de verzorging en de nachtelijke bijt-druk die op de beugel uitgeoefend wordt.

Ik lijd onder apneu en draag een zuurstofmasker. Werkt uw snurkbeugel ook bij apneu patiënten?

Jazeker, het werkt ook bij apneu patienten. Onze snurkbeugel is èèn van de beste alternatieven na het dragen van een zuurstofmasker en bereikt een reducering van stokkend ademhalen tot 90%.

Worden de kosten voor mijn snurkbeugel door de “zieke kas” en zorgverzekeraar overgenomen?

Wanneer het hier gaat om een medisch bewezen apneu, die door de KNO / HNO specialist wordt bevestigd, worden de kosten van de snurkbeugel meestal vergoedt. Contacteer ons vooraf, zodat wij u de richtlijnen kunnen aangeven.

gratis advies & afspraken   onze klantenservice lijn:

Bereikbaar:

ma-t/m vrijdag

9.00-18.00 u

Nederland:

tel. 06/293 34 849

Belgie:

tel. 03/288 18 93

Of u stuurt ons een e-mail:

Contactformulier

tandtechnisch laboratorium

gespecialiseerd in

individuele snurkbeugels

2910 ESSEN (B)

Bereikbaar:

ma-t/m vrijdag

9.00-18.00 u

Onze individuele snurkbeugel kost € 395,00

incl. BTW & Levering

Uw persoonlijke snurkbeugel

Individuele snurkbeugel 360°
Druckversion Druckversion | Sitemap
© Snurkproblemen.info 2020